V obci Banské zaznamenali štyri prípady žltačky typu A

11.12.2006 Celý región

Vranov nad Topľou/Banské 11. decembra (TASR) - Štyri prípady žltačky typu A zaznamenali v týchto dňoch medzi školopovinnými deťmi zdravotníci v obci Banské v...
Vranov nad Topľou/Banské 11. decembra (TASR) - Štyri prípady žltačky typu A zaznamenali v týchto dňoch medzi školopovinnými deťmi zdravotníci v obci Banské vo Vranovskom okrese.

\"Prameň nákazy sa nám doposiaľ nepodarilo identifikovať, ale keďže ide o malú žltačkovú epidémiu, ktorá sa v obci už predčasom vyskytla, prijali sme potrebné opatrenia, \" uviedla dnes pre TASR krajská epidemiologička pre Prešovský kraj Valéria Sládeková. Dodala, že na ich základe prešlo imunizáciou zhruba 300 osôb, ktoré prichádzajú do styku s chorými deťmi. Keďže jedno z nich navštevuje základnú školu v okresnom sídle, očkovaním gamaglobulínom prešiel aj tamojší kolektív triedy.
Po jednom prípade choroby špinavých rúk hlásia aj zdravotníci z Kežmarského a Prešovského okresu.
Podľa Sládekovej okrem spomínaného ochorenia je epidemiologická situácia v kraji dobrá. V závere uplynulého týždňa zaznamenali v okresoch Prešovského kraja aj pokles chrípkových ochorení v porovnaní s predchádzajúcim týždňom zo 6470 na 6167. Chorobnosť dosahovala 802 na sto tisíc obyvateľov.
 

Vyberte región